Krill nedir ?
Antarctic ( antarktik) Krill nedir ?
Euphausia suberba nedir?
KRİLL , karides gibi kabuklulardan olup kuzey (Arctic) ve ve güney (Antarktik) denizlerinde bulunur. Çok çeşitli krill türleri , dünyanın en büyük tek omurgasız biyokütlesi Euphausia superba Antarktik sularında bulunur.
Ana bileşenleri protein ve yağdır. Krill in yüksek besleme değerleri , bunun geleceğin yemi olacağına dair sebeplerden biridir.
Antartik Krill ‘in özellikle fosfolipitlere bağlı OMEGA 3 yağ asitlerini yüksek düzeyde ihtiva ettiği bilinir ve Antioksidan olan Astaxanthin ‘i de. Ve diğer sağlığa olumlu yönde etki eden bileşenleri de.
Antarktik Krill yaklaşık 6 santimetre uzunluk ve 2 gram ağırlığa kadar büyüyebilir. Krill 3-5 yıl içinde yedikleri plankton durumuna bağlı olarak maximum büyüklüğe gelir.
KULLANIMI VE YARARLARI
Author: Nenad Stjepanovic – R&D Director Krill Seaproducts AS
KRill Öğünü
Krill unu , enerji ve deri pigmenti natural astaxanthin içermekte çiflik somongilleri için besin kaynağı olarak kullanılmaktadır. Omega 3 , büyüme ve zengin besleyiciği ile öğünlere temel olarak gösterimiştir.
Krili bir baharat olarak balık yem alımını artırmak için kullanılır. Krill unu somon ve alabalıkların öğünlerine eklendiğinde damızlıklarında ve direkt olarak yumurta ve yavruların sağlığı üzerine etki yapar, kayıpları ve mantar hastalıklarını azaltır.
Diğer uygulamalar sonrası için mikro kapsüllü gıda üretiminde larva karides ve karides diyetler vardır , D eniz ve tropik balıkların beslenmelerini artırmak için çeşitli özel diyetler , cezbedici olarak ticari yemler de kullanılır. Balık yemlerinde kullanılan Krill , gelecekte insan sağlığ için ek gıda olacaktır.
Krill yiyeceğinin benzersiz olması ve kalite özelliği bunu beslenmede geleceğin malzemesi yapar.
Krill ununun yüzde 60-70 Protein oranı onun mükemmel bir besin kaynağı olduğunu gösterir. Krill yiyeceğinin ortalama aminoasit oranı aşağıda tablodadır.
Amino acid
|
Krill unu + krill lezzet konsantresi
|
Krill unu + krill lezzet konsantresi+ kabuklar
|
Bütün krill
|
BAlık unu
LT Ultraa
|
Lysine
|
8.0
|
7.9
|
8.2
|
8.1
|
Methionine
|
3.0
|
2.9
|
2.8
|
2.7
|
Cysteine
|
1.3
|
1.2
|
1.6
|
1.2
|
Threonine
|
5.0
|
5.0
|
5.0
|
4.9
|
Arginine
|
6.3
|
5.6
|
6.8
|
7.0
|
Histidine
|
2.1
|
2.2
|
2.4
|
2.2
|
Isoleucine
|
5.3
|
5.2
|
5.0
|
4.7
|
Leucine
|
8.1
|
8.0
|
8.0
|
8.0
|
Phenyalanine
|
4.7
|
4.6
|
4.6
|
4.6
|
Valine
|
5.3
|
5.3
|
5.0
|
5.0
|
Alanine
|
5.6
|
5.8
|
5.8
|
5.7
|
Asparagines
|
11.2
|
11.4
|
11.2
|
11.0
|
Glutamine
|
14.9
|
15.1
|
14.6
|
16.1
|
Glycine
|
5.2
|
5.5
|
5.6
|
5.3
|
Proline
|
5.7
|
6.0
|
5.3
|
5.2
|
Serine
|
4.6
|
4.5
|
4.7
|
4.9
|
Tyrosine
|
3.6
|
3.4
|
3.1
|
3.2
|
Minareller :
Çeşitli biyolojik fonksiyonları üzerinde ilgili mineraller ‘ve bunların kullanımı. Krill minaraller açısından iyi bir kaynaktır.
Selenium 12ppm , Zinc 72ppm,Calcium 1.7%, Phosphorous 1.3%.
Yüksek selenyum konsantrasyonu hücresel antioksidan sistemleri alakalı bir rol oynar.En yaygın başarısızlıklardan biri çiflik balıklarında düşük yüzgeçlerdir. Krili içinde mineraller yüzgeçlerde ki erozyonu önleme olumlu bir etkiye sahip olduğunu göstermiştir.Bu etkinin altında Krill içerisinde ki BAKIR yatmaktadır .
Pigment :
Krili ununun çok iyi bilinen özelliği astaxanthin şeklinde doğal pigment içermesidir. Kuru ağırlıkta 180ppm ortalama içeriği (132-250ppm) sahiptir. Bu özelliği ile çiftlik balıklarının rengi yabani olan asıllarına benzeyebilmektedir.
Benim çevirebildiğin bunlar ayrıntılı bilgi için yabancı kaynaklardan arama yapabilirisiniz. Umarım bir fikir edinmişsinizdir.
Saygılarımla
Yorum bırakın