Krill nedir? Antarctic Krill(Euphausia suberba)antartik krill

Krill nedir ?

Antarctic ( antarktik) Krill nedir ?

Euphausia suberba nedir?

KRİLL , karides gibi kabuklulardan olup kuzey (Arctic) ve ve güney (Antarktik) denizlerinde bulunur.  Çok çeşitli krill türleri , dünyanın en büyük tek omurgasız biyokütlesi Euphausia superba Antarktik sularında bulunur.


Ana bileşenleri protein ve yağdır. Krill in yüksek besleme değerleri , bunun geleceğin yemi olacağına dair sebeplerden biridir.

Antartik Krill ‘in özellikle fosfolipitlere bağlı OMEGA 3 yağ asitlerini yüksek düzeyde ihtiva ettiği bilinir ve Antioksidan olan  Astaxanthin ‘i de. Ve diğer sağlığa olumlu yönde etki eden bileşenleri de.

Antarktik Krill yaklaşık 6 santimetre uzunluk ve  2 gram ağırlığa kadar büyüyebilir. Krill 3-5 yıl içinde yedikleri plankton durumuna bağlı olarak maximum büyüklüğe gelir.

KULLANIMI VE YARARLARI

Author: Nenad Stjepanovic – R&D Director Krill Seaproducts AS

KRill Öğünü

Krill unu , enerji ve deri pigmenti natural astaxanthin içermekte çiflik somongilleri için besin kaynağı olarak kullanılmaktadır. Omega 3 , büyüme ve zengin besleyiciği ile öğünlere temel olarak gösterimiştir.

Krili bir baharat olarak balık yem alımını artırmak için kullanılır. Krill unu somon ve alabalıkların öğünlerine eklendiğinde damızlıklarında ve direkt olarak yumurta ve yavruların sağlığı üzerine etki yapar, kayıpları  ve mantar hastalıklarını  azaltır.

Diğer uygulamalar sonrası için mikro kapsüllü gıda üretiminde larva karides ve karides diyetler vardır , D eniz ve tropik balıkların beslenmelerini artırmak  için çeşitli özel diyetler , cezbedici olarak ticari yemler de kullanılır. Balık yemlerinde kullanılan Krill , gelecekte insan sağlığ için ek gıda olacaktır.

Krill yiyeceğinin  benzersiz olması ve kalite özelliği bunu  beslenmede geleceğin malzemesi yapar.

Krill ununun  yüzde 60-70 Protein oranı onun mükemmel bir besin kaynağı olduğunu gösterir. Krill yiyeceğinin ortalama aminoasit oranı aşağıda tablodadır.

Amino acid
Krill unu + krill lezzet konsantresi
Krill unu + krill lezzet konsantresi+ kabuklar
Bütün krill
BAlık unu
LT Ultraa
Lysine
8.0
7.9
8.2
8.1
Methionine
3.0
2.9
2.8
2.7
Cysteine
1.3
1.2
1.6
1.2
Threonine
5.0
5.0
5.0
4.9
Arginine
6.3
5.6
6.8
7.0
Histidine
2.1
2.2
2.4
2.2
Isoleucine
5.3
5.2
5.0
4.7
Leucine
8.1
8.0
8.0
8.0
Phenyalanine
4.7
4.6
4.6
4.6
Valine
5.3
5.3
5.0
5.0
Alanine
5.6
5.8
5.8
5.7
Asparagines
11.2
11.4
11.2
11.0
Glutamine
14.9
15.1
14.6
16.1
Glycine
5.2
5.5
5.6
5.3
Proline
5.7
6.0
5.3
5.2
Serine
4.6
4.5
4.7
4.9
Tyrosine
3.6
3.4
3.1
3.2

Minareller :

Çeşitli biyolojik fonksiyonları üzerinde ilgili mineraller ‘ve bunların kullanımı. Krill  minaraller açısından iyi bir kaynaktır.

Selenium 12ppm , Zinc 72ppm,Calcium 1.7%, Phosphorous 1.3%.

Yüksek selenyum konsantrasyonu hücresel antioksidan sistemleri alakalı bir rol oynar.En yaygın başarısızlıklardan biri çiflik balıklarında düşük yüzgeçlerdir. Krili içinde mineraller yüzgeçlerde ki  erozyonu önleme olumlu bir etkiye sahip olduğunu göstermiştir.Bu etkinin altında  Krill içerisinde ki BAKIR yatmaktadır .

Pigment :

Krili ununun çok iyi bilinen özelliği astaxanthin şeklinde doğal pigment içermesidir. Kuru ağırlıkta 180ppm ortalama içeriği (132-250ppm) sahiptir. Bu özelliği ile çiftlik balıklarının rengi yabani olan asıllarına benzeyebilmektedir.

Benim çevirebildiğin bunlar ayrıntılı bilgi için yabancı kaynaklardan arama yapabilirisiniz. Umarım bir fikir edinmişsinizdir.

Saygılarımla


The URI to TrackBack this entry is: https://aliselim66.wordpress.com/2010/01/30/krill-nedir-antarctic-krilleuphausia-suberba/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: