Gıda Ekstrüzyonunun Gıda Bilesenleri Üzerine Etkisi
Evet dostlar yem üretimine olan ilgimle yemler dahil olmak üzere diğer gıda sektöründe de kullanılan gıda işleme yöntemi olan ekstrüzyon konusuna daha önce değinmiştik. Bu teknolojinin eski sistemlere göre faydalarının yanında dezavantajlarınında olduğu bilinmektedir.
İşte bu olumsuzluklar gelişen teknolojiyle giderilmektedir. Hani bugün överek anlattığımız bir şeyden yarın birgün yeni teknolojilerin çıkmasıyla vazgeçebiliriz. Konumuzda bu. Bazı yem firmalarının sahip olabildiği ekstrüzyonu överken bunun bir ileri basamağı olan soğuk ekstrüzyondan [ SAS (Spherizer Agglomeration System) haberimiz olmasıyla , aşağıda detaylarıyla anlatılacak yüksek sıcaklık ve basınç altında yapılan ektrüzyon ürünü olan yemlerden vazgeçme , onlarında zamanın en iyi teknolojisi ile üretilip soğuk ekstrüzyondan geri kaldığına şahit oluyoruz.
Türkiye 10. Gıda Kongresi; 21-23 Mayıs 2008, Erzurum
The URI to TrackBack this entry is: https://aliselim66.wordpress.com/2010/11/09/gida-ekstruzyonunun-gida-bilesenleri-uzerine-etkisi/trackback/
Yorum bırakın