ARTAkua , Macera başlıyor .

artakua logo
Haydi Bakalım. Suskunluğuma yine yerli olarak üretilen ARTAKUA yemler ile son vereyim dedim. Ve firma ile iletişime geçerek yem çeşitlerinden bir kaçını tedarik ettim. Diğer yem firmaları gibi bütün yem çeşitlerini göndermeselerde bir Tropheuscu olarak bizleri yine dikkate almış birkaç çeşit yemleri sağolsun göndermişlerdir. Genelde balık yemlerini tek çeşit olarak kullanırım ve bir sene kullanımın sonunda tecrübelerimi başkaları ile paylaşırım. Bu nedenle  iki hafta yemi kullanıp bu yem iyi değildir diyen çoğu hobici ve ”kendini profesyonel hissedenleri” uyarırım. Yine aynı şekilde , balıklara ilk yem verildiğinde bu yem  iyi değildir, balık ilgi göstermiyor, yemi ağzına alıp atıyor gibi acele davranışlara karşı da 2 günlük bir alıştırma süresinin yeterli olduğunu belirtirim.

art-akuaŞimdi geliyoruz ARTAKUA ‘ya . Firma yerli, sermaye yerli. Yem içeriği kaliteli, işleme teknolojileri yenisi çıkana kadar fevkalade. Daha önce bahsetmiştik. SPHERE-IZER Agglomeration System yani Soğuk Ekstrüzyon . En basit şekliyle  yiyeceklerin çok fazla ısıl işlem ve basınca maruz kalmadan özelliklerini yitirmemesi olarak niteleyebiliriz.  Diğer bir hususta yemlerin türlere göre hazırlanmış olduğunu söylemektedirler.  İçerek de ise  Düşük ısıyla üretilmiş yüksek proteinli balık unu,Tahıllar(Buğday unu, Mısır glüteni, Soya küspesi), Bitkisel ve hayvansal yağlar (Balık yağı), Yumuşakcalar ve Kabuklular (Krill unu, Gammarus unu, Kalamar unu), Mayalar (Ekmak mayası Saccharomyces cerevisiae),Alg (yüksek yağ içerikli alg, Schizochytrium sp., yüksek protein içerikli alg, Chlorella sp.,) Sebzeler (Sarımsak, Ispanak, Brokoli, Bezelye, Pazı), Vitamin premisksi (Remineral), Carophly Pink (%8) yer almaktadır.

artakua malawi

 

Diğer yemlerde bulunan standart içerikden üstün olan içerikler ise şunlardır.  Schizochytrium sp , Chlorella sp gibi üstün algler ile şifalı bitkilerden Gingseng ,adaçayı,anason,kekik,zencefil,kimyon,çemen,biberiyeninde bulunmasıdır. Tam Anadolu damak tadı olmuş:Böylece benim” Şifalı Balık yemleri ”düşüncemi de aynı zamanda gerçekleştirmiş oldular. Bu bakımdan onları tebrik ediyorum.

Artakua ile ilgili öne çıkan konulardan bir tanesi de balık larva yetiştiriciliğinde önemli bir yere sahip olan canlı yem sorununa da çözüm sunan Freeze Dried Rotifer (Dondurarak kurutulmuş Rotiferi)  Türkiyede ve Dünyada ilk olarak üretmiş ve piyasaya sunmuştur. Avrupada ARTAKUA ‘ya FD Rotifer ile büyük kapıların açılacağını ve ARTAKUA’nın bununla büyük başarılara imza atacağını tahmin ediyorum.

Gelen numunelerin incelenmesi ve keşke şöyle olsaydı diyeceğim konulara ilerde değineceğim.

Haydi bakalım sizlere bu yolda büyük başarılar.

 

 

The URI to TrackBack this entry is: https://aliselim66.wordpress.com/2013/02/09/artakua-macera-basliyor/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Yorum bırakın