ARTAkua Tropheus Anaç yemi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 Artkua firması  yetkilileri balık ve balık yemlerine olan ilgim neticesinde , bazı yemlerini bana ulaştırdılar.Gelen yemlerden ilk olarak size tanıtacağım yem Tropheus Anaç yemi olacaktır.  Yem ilk olarak kaliteli içeriği , Soğuk ekstruzyon yem işleme teknolojisi ve içeriğindeki şifalı bitkiler ile diğer yemlerden ayrılıyor. Üstün özellikli alglere de dikkat. Şimdi Yemler ile ilgili açıklamalara bakalım.
Yumurta verimini ve yumurtlamayı destekleyici olacak rasyonda hazırlanmıştır.Formülasyonda sindirilebilir hayvansal protein ve bitkisel protein ağırlıklı olup,doğal alglerle zenginleştirilmiş. Formülasyon oranları türe özgü olarak hazırlanmıştır.

Balık ve balık ürünleri (Düşük ısıyla üretilmiş yüksek proteinli balık unu),Tahıllar(Buğday unu, Mısır glüteni, Soya küspesi), Bitkisel ve hayvansal yağlar (Balık yağı), Yumuşakcalar ve Kabuklular  (Krill unu, Gammarus unu, Kalamar unu), Mayalar (Ekmak mayası Saccharomyces cerevisiae),

Alg (yüksek yağ içerikli alg, Schizochytrium sp., yüksek protein içerikli alg, Chlorella sp.,)

OLYMPUS DIGITAL CAMERASebzeler (Sarımsak, Ispanak, Brokoli, Bezelye, Pazı,lahana ,balkabağı,marul,maydonoz,dereotu,nane,dometes,kırmızı biber,kırmızı pancar,havuç,kudretnarı,mus,portakal vb), Şifalı bitkiler ( gingseng,adaçayı,anason,kekik,zencefil,kimyon,çemen,biberiye) Vitamin premisksi (Rovimix), C vitamini ile yüksek miktarda DL alphatocopherol, mineral premiksi(remineral) Küf önleyici (Mold-Nil Mc Dry), DL-Methionine, Choline Cloride, Carophly Pink (%8). Hiçbir hormon içermez. Suda kirlilik oluşturmaz. Yumurtlamayı arttıran doğal selenyumca zengindir.

Günlük Kullanım : Tropheus balıklarının ,sağlıklı hızlı ve canlı renklerde maksimum gelişimi için özel olarak hazırlanmış 1.7 mm çapında soğruk ekstrude karma yemdir. Günde iki ve ya üç sefer yedirerek verilmelidir.Balık ağırlığının %3-6 ‘sı kadar beslenmesi sağlıklıdır.

Şimdide keşke şöyle olsaydı dediğim konulara gireyim.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAÜlkemiz adına çok daha iyisini üretebilmek  ve ülkemiz hobicisinin daha iyi ürünlere sahip olabilmesi için ilk bakışta bazı hususlara dikkatinizi çekmek istiyorum.
 100 gr lık Ambalajın maliyet/kalite olarak plastik kilitli ambajla üretilmesini maruz görüyorum. 250 gr lık yada 1 kilo ya varan ambalajlar , Renklendirme yemlerinde olduğu gibi aluminyum  ambalajda üretilse çok daha iyi olur.
İkinci en önemli konu ise şudur ;
OLYMPUS DIGITAL CAMERAHobicinin büyük çoğunluğu yemi balıklara vermeden önce koklamaktadırlar. Tek başına yeterli olmasa da yemin tazeliğini anlamak , hatta (çok da yanlış olsa da) kalitesini anlamak için koku duyusunu kullanmaktadır. Yemin üzerine sinmiş hiç bir yabancı koku olmamasına rağmen, ambalajı açtığımda plastik kokusu ciddi şekilde  burnuna gelmektedir. Her ne kadar en kaliteli yemi bile üretmiş olsak tercihlerinde koku özelliğini kullanan bir çok hobici için ”sıcak plastik kokusu ” ile Artakua’nın anılması olacaktır.
Bu kırmızı kilitli poşetlerde yaşanılan sıkıntı bu olabilecektir
Bunu Artkua sitesi yada facebook üzerinden istatistiğe açıp , oylatılabilir . Yemi hangi sebeplerle koklarsınız ? , Yemin tazeliğini nasıl anlarsınız ? buna benzer bir istatistik ile
Ayrıca yemi alıp kullanan hobiciler için şunları önereyim.  İkinci günün sonunda yemleri tam olarak yedirebileceksiniz. Balıkların alışması için önceleri biraz aç bırakıp azar azar yemleyin, Gittikçe öğünlerde yemi artırınız. İlk zamanlar yemi ağızlarına alıp atmaları doğaldır.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAYemin hazmedilebilirliği ,boyutu ,batma süresi bir Tropheuscu olarak söyleyim  gayet iyidir.  Tropheus yavru büyütecekler daha küçük yapıda olan Tropheus Yavru büyütme yemini tercih etmelidirler.  Başka bir konuda değindiğim gibi bir yemi kullanıp tavsiye etmem için uzun zaman kullanmam gerekecek. En kısa zamanda ne zaman ki olumlu etkilerini gözlemledim.İşte o zaman tavsiye etmeye başlayacağım.
Sağlıcakla kalın
Yeminiz kaliteli , balıklarınız renkli olsun

The URI to TrackBack this entry is: https://aliselim66.wordpress.com/2013/02/09/artakua-tropheus-anac-yemi/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentYorum bırakın

  1. 1 aydır diskuslara art akua yem veriyorum gerçekten diskus yeni yemi zor yer ama alıştılar şimdi art akua olmasa yemiyorlar 1 ayda bayağı renk aldılar ve geliştiler emeği geçenlere çok teşekkürler başarılarının devamını diliyorum
    balıklarım daha sağlıklı oldular ve büyümeleri hızlandı çok teşekkürler


Yorum bırakın